Extravagáns fényfesztivál nyolcmillió izzóval Japánban

Mi a tavaszba menekülnénk, a japánok egészen tavaszig az őszi lombok látszatát igyekeznek felidézni. Nézzen képeket a japán fényfesztiválok legnagyobbikáról!

Nem csak Európában törekszünk arra minden télen, hogy hangulatos fényekkel vészeljük át a tél sötétjét. A japán városok több millió izzót vonultatnak fel a téli fényfesztivál keretében – írta a CNN.

A Fuji hegy vörösben
Galéria: Nabana No Sato fényfesztivál Japánban
(Fotó: Kagami / Flickr.com)

 A legnagyobb és leglátványosabb fesztivál a Nabana No Sato rendezvény Nagasimában. Az idei fesztivál, melynek központi témája az anyatermészet szépsége, négy hónap előkészületet igényelt, melynek során több ezer munkás hegesztette és szerelte a tartóoszlopokat és a nyolcmillió izzót.

Az őszi lombok hangulatát idézik meg a fényekkel - További képekért kattintson!
Galéria: Nabana No Sato fényfesztivál Japánban
(Fotó: Carlos Honda / Flickr.com)

 A fesztivál legnagyobb dobása egy harminc méter magas, százötvenöt méter széles terület, mely 26 000 négyzetméteren öt ország nevezetességeit igyekszik megjeleníteni, többek között a japán rizsteraszokat. Ide egy csodálatos alagút vezet, melyben zene szól, és ennek ritmusára, az őszi lombok színének változásához hasonlóan változnak a fények.

A tavaly összesen kétmillió látogatót fogadó Nabana No Sato idén egészen május 7-ig tekinthető meg. Addig is nézzen róla meg egy képmontázst is:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek