A legtöbb turistát még mindig Franciaországban kell keresni

A legtöbb turistát még mindig Franciaországban kell keresni


Franciaországot tavaly közel 83 millió külföldi turista kereste fel, ez csökkenés az előző évi 85 millióhoz képest, de ezzel az eredménnyel az ország továbbra is az első számú turisztikai célpont a világrangsorban - írja az MTI a francia kormány közleménye alapján.

Fotó: Northfoto

"Zárójeles év marad 2016 a merényletek, a viharok és a szociális megmozdulások miatt" - hangsúlyozta Jean-Marc Ayrault külügyminiszter a délnyugat-franciaországi Biarritzban egy konferencián. "Franciaország mint célpont visszaesett, de a külföldi látogatói számokról készült első becslések azt mutatják, hogy még mindig a világ elsőszámú turisztikai célpontja", az Egyesült Államok és Spanyolország előtt - tette hozzá.

A tárcavezető üdvözölte, hogy a kormány és a szakma képviselőinek erőfeszítései a francia turizmus hírének javítására sikeresnek bizonyultak a 10 millió eurós promóciós kampánnyal. "A japánok visszatérése volt a valódi tét" - hívta fel a figyelmet.

Az elmúlt két évben 238 áldozatot követelő franciaországi iszlamista merényletek miatt a japán turisták jelentős része mondta le Franciaországba tervezett útját. A tavalyi év utolsó hónapjaiban viszont már ismét tömegesen érkeztek a turisták a szigetországból, és 2017 első negyedére hatvan százalékkal növekedett a repülőjegy-foglalások száma Japánból - jelezte a külügyminiszter.

Jean-Marc Ayrault szerint Franciaország számára most a legnagyobb kihívás az, hogy megmaradjon elsőszámú turisztikai célpontnak, és 2025-re elérje az évi 100 milliós látogatószámot.


 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek