Már nem félnek a magyarok se Tunéziától, se Egyiptomtól

Élénkül a kiutazó turizmus, januárban megduplázódott az előfoglalások száma a Kartago Toursnál az egy évvel korábbihoz képest, nőtt az érdeklődés Egyiptom és Tunézia iránt is – mondta Füri Mihályné, a cég vezetője az MTI-nek. Hozzátette: "még nem tartunk ott, mint két évvel ezelőtt, de optimisták vagyunk".

A terrorcselekmények miatt tavaly több országba is sokkal kevesebben utaztak, ez megmutatkozott a Kartago árbevételén is, 2016-ban közel 40 százalékkal csökkent – mondta. Hangsúlyozta: a Kartago tavaly kevesebb kockázatot vállalt, Tunéziába és Egyiptomba más tour operátorokkal közösen foglalt járatokat.

Medence a tunéziai Djerba szigetének egyik luxusszállodájában

Fotó: mimi / Travelo



A cégvezető kifejtette: Egyiptom és Tunézia a magyar utasok számára az ár-érték arányt tekintve pótolhatatlan. A cégvezető szerint idén újra feltámadt az érdeklődés a két ország iránt. "Mindkét országban nyugalom van, a sebek lassan begyógyulnak" – mondta. Hangsúlyozta, a vendéglátók mindent megtesznek a vendégek biztonságáért, szigorították a reptéri beléptetést, a szállodákban bevezették az átvilágítást, a rendőrök diszkréten mindenhol ott vannak.

A cégvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a ramadan idén május 27-től június 25-ig tart, így nem érinti a főszezont.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek