Aktív ásatokra viszik a turistákat Kínában

Aktív ásatokra viszik a turistákat Kínában

Folyamatban lévő ásatási munkálatokba leshetnek be a turisták a közép-kínai Henan tartománybeli Hszincseng egyik 2000 éves lelőhelyén. A látogatóknak nem csupán arra van lehetőségük, hogy lássák a régészeket munka közben, hanem a kutatók fejkamerái által egy nagy kijelzőre küldött képek révén a leletek felfedezésének örömébe is belekóstolhatnak - írja az MTI.

Az ókori Kína történelmének Tavasz és ősz korszakában (i.e. 770 - i.e. 476) fennálló Cseng államból való egyik sírban eddig több mint húsz szekeret és nagy mennyiségű lócsontot találtak a régészek.

A 12 méterszer 11 méteres gödör a fő sírhelyhez kapcsolódik, amely egy nemesember földi maradványait őrzi. A Tavasz és ősz korszak idején a ló vontatta szekerek gyakran süllyedtek folyók mélyére, vagy temetési rituálék során temették el őket a földbe áldozati felajánlásként. Hszincsengben eddig több mint háromezer Tavasz és ősz korszakbeli sírt fedeztek fel. A hszincsengi munkálatokért felelős Li Hungcsang szerint Kínában általában csak az ásatási munkálatok végeztével nyitják meg a régészeti lelőhelyeket a nagyközönség előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek