Megrongálták a sárga kisautót, ami belerondított a turisták fotóiba egy angol kisvárosban

  Megrongálták a sárga kisautót, ami belerondított a turisták fotóiba egy angol kisvárosban

  Vandálok rongálták meg egy brit nyugdíjas sárga autóját, amely a turisták szerint elcsúfítja a híres középkori brit falu, Bibury látványát. A Vauxhall Corsa típusú sárga kisautóban 6000 fontos (kb. kétmillió forintos) kár keletkezett, amikor az ismeretlen tettes vagy tettesek a motorháztetejébe a "mozdulj" szót karcolták, valamint szélvédőjét is tönkretették, írja az MTI.

  Az autó Peter Maddox 84 éves nyugdíjas fogász tulajdona, aki azért parkol a festői utcán, mivel nincs más parkolási lehetőség. Maddox 15 éve költözött Biburyba, felesége halála után. A sárga autóval három éve parkol a falu híres utcáján, az Arlington Row-n, amelynek szürke kövekből épült 14. századi házsora a legöregebbek közé tartozik Nagy-Britanniában. A turisták gyakran fényképezik a házsort. Az utca látványképe a brit útlevelek díszítésben is megjelenik.

  A híres Arlington Row a sárga kisautóval és egy másik parkoló kocsivalFotó: Brian Harrington Spier / flickr

  A környékbeliek támogatását élvező Maddox kijelentette: nem engedi, hogy a turisták szabják meg, hogy mit tegyen. A nyugdíjas hozzátette: a sárga kocsi helyett, aminek kárát a biztosító valószínűleg fedezi, egy lime zöld autót vesz majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!