Megrongálták a sárga kisautót, ami belerondított a turisták fotóiba egy angol kisvárosban

Megrongálták a sárga kisautót, ami belerondított a turisták fotóiba egy angol kisvárosban

Vandálok rongálták meg egy brit nyugdíjas sárga autóját, amely a turisták szerint elcsúfítja a híres középkori brit falu, Bibury látványát. A Vauxhall Corsa típusú sárga kisautóban 6000 fontos (kb. kétmillió forintos) kár keletkezett, amikor az ismeretlen tettes vagy tettesek a motorháztetejébe a "mozdulj" szót karcolták, valamint szélvédőjét is tönkretették, írja az MTI.

Az autó Peter Maddox 84 éves nyugdíjas fogász tulajdona, aki azért parkol a festői utcán, mivel nincs más parkolási lehetőség. Maddox 15 éve költözött Biburyba, felesége halála után. A sárga autóval három éve parkol a falu híres utcáján, az Arlington Row-n, amelynek szürke kövekből épült 14. századi házsora a legöregebbek közé tartozik Nagy-Britanniában. A turisták gyakran fényképezik a házsort. Az utca látványképe a brit útlevelek díszítésben is megjelenik.

A híres Arlington Row a sárga kisautóval és egy másik parkoló kocsivalFotó: Brian Harrington Spier / flickr

A környékbeliek támogatását élvező Maddox kijelentette: nem engedi, hogy a turisták szabják meg, hogy mit tegyen. A nyugdíjas hozzátette: a sárga kocsi helyett, aminek kárát a biztosító valószínűleg fedezi, egy lime zöld autót vesz majd.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek