Itt a tavasz! Márciusban kezdődik a cseresznyevirágzás Japánban

  Itt a tavasz! Márciusban kezdődik a cseresznyevirágzás Japánban.

  Japánban nagyon komolyan veszik a cseresznyevirágzás (hanami) kérdéskörét. Mivel ezt tartják a tavasz valódi hírnökének, minden évben izgatottan várják a tudósítást, hogy mikor fog kezdődni. Már megvannak a 2017-es dátumok – írta a Condé Nast Traveler.

  A Janaka temetőbe is sokan ellátogatnak, hogy csodálják a cseresznyevirágokat.
  Galéria: Tokió legjobb helyei cseresznyevirágzáskor
  Fotó: lehoczkim / Travelo

  A Japán Meteorológiai Szolgálat honlapján teszi közzé előrejelzéseit. Hosszú táblázatokból bogarászhatjuk ki, egy-egy helyen mire számítsunk. Japán ugyanis észak-déli irányban nagyon elnyúlt ország, tehát a virágzás nem egyszerre következik be mindenütt. Ha valaki nagyon ráér, akár követheti is a szirombontás útját délről észak felé. 2017-ben Tokióban várhatóan március 23-án, Oszakában és Kiotóban március 27-28-án, majd északon, Hokkaidón várhatóan április végén, május elején borulnak virágba a cseresznyefák.

  A cseresznyevirágzás társadalmi esemény, melynek során családok és baráti társaságok vonulnak ki a virágzó fák alá piknikezni. Ha csatlakozni szeretnénk, vásároljunk onigirit, azaz rózsaszínre színezett rizsgolyókat vagy mochit, édes, ragacsos rizssütiket (szintén az ünnepnek megfelelő színben), vagy akár egy hanami bento-dobozt: előre elkészített uzsonnásdobozokat. Vegyünk takarót is, egy dologra azonban vigyázzunk: a fák alatt csak annyi helyet foglaljunk el, amennyi ténylegesen szükséges. A japánok erre ugyanis felettébb kényesek.

  Pink mindenhol! A rózsaszín italok csak a kezdet! Kapni ilyenkor szakura ízű sütiket, a gyorséttermekben szakurás kávét és milk shake-et, a boltokban pedig néhány csokimárkának van külön szakura kiadása is.
  Galéria: Tokió legjobb helyei cseresznyevirágzáskor
  Fotó: lehoczkim / Travelo

  Nálunk tavasszal a Füvészkertbe érdemes menni, ha szeretné látni a japán cseresznyefa virágzását. Képeinkre kattintva pedig további képekben gyönyörködhet!

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Íme a bizonyíték a japán cseresznyevirágzásra
  Nézzen képeket a cseresznyefákról és az őket fotózó japánokról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!