Víz alatti étterem nyílt Belgiumban

Víz alatti étterem nyílt Belgiumban

 Víz alatti éttermet nyitott egy belga vállalkozó: az öt méter mély medence alján elhelyezett gömbben ülő vendégeknek könnyűbúvárok szolgálják fel a libamájat - olvasható az MTI hírei között. A brüsszeli úszómedencét könnyűbúvárok edzéséhez építették, ezért különlegesen mély. Az "éttermet", egy két méter átmérőjű gömböt a medence aljához rögzítették.

A The Pearl (Gyöngy) névre keresztelt gömbbe könnyűbúvár-felszerelésben érkeznek a vendégek, és alulról úsznak be. A víz 33 fokos, így nem fáznak étkezés közben. A gömb légbuborékjában egy kerek asztalnál fogyaszthatják el a libamájat, a ráksalátát és a pezsgőt, amelyet vízhatlan dobozokban hoznak az úszó pincérek.

"Új korszakot nyitunk az éttermek történetében" - mondta John Beernaerts, aki egy évtizede építette meg Brüsszelben a NEMO33 medencét. A Gyöngy megvalósítása egy évbe telt, számos tervet kipróbáltak, míg kifejlesztették a legalkalmasabb formát. Az étteremben fejenként 99 euróba (30 ezer forintba) kerül egy ebéd, de a vendégek szerint páratlan élmény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek