Fák közé rejtett luxushotel a mexikói dzsungelben

  Fák közé rejtett luxushotel a mexikói dzsungelben

  Amíg sokan egy mexikói nyaralást nem is tudnak elképzelni tequila, fehér homokos part és klimatizált szállodai szoba nélkül, addig van, aki kifejezetten a természet adta magányra vágyik, és esténként is szívesebben alszik el a fák susogására, mint a tenger morajlására. Vagy ha még nincs is ilyen vágya, hát majd az alábbi képeket elnézegetve talán majd lesz. A mexikói Yucatán-félszigeten található Papaya Playa Project például egészen alternatív nyaralást kínál a természet szerelmeseinek - írja a Digital Trends.

  Galéria: Fák közé rejtett luxushotel a mexikói dzsungelbenFotó: Papaya Playa Project

  A természetes alapanyagokból szállás- és pihenőhelyeket építő csapat küldetése, hogy másokat is a természettel együtt élni tudó felelős magatartásra ösztönözzön. A napenergia használata, az esővíz hasznosítása, a két kézzel megtermelt javak értéke és a helyiek bevonása a közösségi életbe mind része a fenntarthatósági projektjüknek.

  Galéria: Fák közé rejtett luxushotel a mexikói dzsungelbenFotó: Papaya Playa Project

  A tengerparti kisvárosban Tulumban az ősi maya építkezési módszer szerint raktak össze egy hangulatos kétszintes, a maga kategóriájában mégiscsak luxusnak számító hotelt. A hotel vagy sokkal inkább apartman falait fahulladék és gipsz keverékéből állították elő, tetőszerkezetét gondosan, nádból rakosgatták össze, miközben nappaliját bambuszból készült lengőszékekkel és minden irányból a buja esőerdőre néző, hatalmas ablakokkal szerelték fel.

  És amíg a szigeten a legtöbb szálláshely partmenti hotelként hirdeti magát, addig a Papaya Playa klimatizált luxusapartmanja a szó szerinti - és a közelben sehol más nem tapasztalható - természetközeliségével csábítja vendégeit éjszakánként 1400 dollárért.

  Galéria: Fák közé rejtett luxushotel a mexikói dzsungelbenFotó: Papaya Playa Project
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!