Hackertámadás miatt visszaáll a hagyományos zárra egy osztrák szálloda

Zsarolóvírus áldozatává vált Ausztria népszerű alpesi szállodája. A működésképtelenné tett számítógépes rendszer az elektronikus zárral felszerelt ajtókat sem engedte kinyitni, így a vendégek nem tudtak bejutni szobáikba. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy visszaállnak a hagyományos zárra.

A négycsillagos Romantik Seehotel Jaegerwirt a hackertámadás idején teljesen tele volt. A tulajdonosoknak ezért nem volt más választásuk, minthogy 1500 eurónyi bitcoint fizettek a zsarolóknak, hogy helyreállítsák a rendszer működését.

Fotó: Seehotel-jaegerwirt.at

 Christina Brandstätter társtulajdonos kedden elmondta, a hackertámadás miatt nem tudták beprogramozni az ajtónyitó elektronikus kártyákat, így az új vendégek nem tudtak bejutni szobáikba. Mivel nem ez volt az első ilyen támadás a szálloda számítógépes rendszere ellen, a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy az elektronikus chipkártyáról visszaállnak a hagyományos zárra.

 

Christopher Brandstätter a Die Presse című osztrák napilapnak elmondta, más szállodatulajdonosoktól tudja, hogy őket is érte hasonló hackertámadás. Brandsätteréket csak az dühíti, hogy mivel a hackerek kilétét nem sikerült felderíteni, a biztosító sem téríti meg kárukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek