Így lehet meggazdagodni kidobásra ítélt macskakövekből Párizsban

Így lehet meggazdagodni kidobásra ítélt macskakövekből Párizsban

Egy sasszemű francia vállalkozó, Margaux Sainte-Lagüe tavaly kitalálta, hogy az egyébként kidobásra ítélt, felszedett párizsi macskakőből üzletet csinál, jó pénzért árulja őket a turistáknak - írja a Condé Nast Traveler.

Végre törvényesen is miénk lehet Párizs egy darabjaFotó: Cat-rin / Indafotó

Alig van olyan ember, aki ne vásárolna valamilyen szuvenírt utazásai során, legyen az egy szép sál a dubai souk-ból, vagy egy Eiffel-torony formájú kulcstartó Párizsból. Ennél kicsit eredetibb az az ötlet, ami a városban Vespázva ötlött fel neki az útépítő munkásokat látva: a macskaköveket hazavihetnék a turisták.

A hölgy maga is excentrikus tárgykollekcióval rendelkezik otthonában, és eredetileg csak magának akart megszerezni egy követ a munkásoktól, végül pedig öt tonna kővel távozott a helyszínről.

A 2,3 kilogrammos köveket kézzel festi, díszíti, és saját webáruházában árulja. Egyesek bizonyos témát dolgoznak fel, mint például a párizsi 1968-as diáktüntetéseket, másokat például arannyal von be. Már Párizs főpolgármesterének, Anne Hidalgónak is készített személyre szóló követ. A köveket, melyek nem pusztán kövek, de a történelem darabkái, ahogy a vállalkozónő fogalmaz, az érdeklődők 63 és 157 amerikai dollárnak megfelelő összegért vehetik meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek