Biztonsági kamerákkal szerelik fel a belga vonatokat

Nagyjából háromezer biztonsági kamerával szereli fel az új vonatokat jövő év végétől az SNCB belga állami vasúttársaság.

A La Derniere Heure című lap tájékoztatása szerint a kamerák rögzíteni fogják az utastérben történteket, a felvételeket pedig interneten keresztül közvetlenül az illetékes hatóságoknak továbbítják. A vasúti biztonság megerősítésére vonatkozó tervekről szóló híreket az SNCB is megerősítette - írja az MTI.

"Amint bejelentés érkezik egy incidensről, azonnal vissza lehet nézni a történteket" - mondta Dimitri Temmerman, a vasúttársaság szóvivője, hozzátéve, hogy az új rendszernek köszönhetően ehhez meg sem kell állnia a vonatnak. A szóvivő hangsúlyozta, a felvételeket kizárólag akkor fogják visszanézni, amennyiben az valóban szükséges.

Francois Bellot közlekedési miniszter arról számolt be, hogy 2018 és 2021 között 445 új vonatot helyeznek üzembe Belgiumban, ezekre szerelik fel a biztonsági kamerákat. Noha a Desiro típusú vonatokon már jelenleg is telepítve vannak kamerák, de azok lemezre rögzítenek, és a felvételeket mindössze hét napig tárolják - olvasható a belga újság cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek