Öt hektáros medencével nyílt luxushotel egy kínai szigeten

Öt hektáros medencével nyílt luxushotel egy kínai szigeten

 

Az utazási katalógusok aranyszínű homokos strandjaival és hangulatos zsúpfedeles kunyhókkal ábrázolják Hainan szigetét, ahol nemrégiben megnyitották a világ első, öt hektárnyi területű saját óceánnal rendelkező hotelét - írja a Business Insider.

 

Galéria: Öt hektáros medencével nyílt luxushotel egy kínai szigetenFotó: Editionhotels.com

A Marriott International szállodalánc tulajdonában álló új, kínai komplexum méreteiben és felszereltségében bőven lepipálja az Edition márkanevű hotelcsalád többi tagját. A luxus üdülőhelyei miatt csak kínai Hawaiiként emlegetett Sanya városában nyílt Edition hotelt ugyanis 512 szobával szerelték fel és egy akkora - a hotel oldalán csak privát óceánnak nevezett - medencével, amelybe 32 óránként 37 millió liter vizet szivattyúznak a Dél-kínai-tengerből. Így a hotel vendégeinek még egy délutáni kajaktúra vagy vitorlázás kedvéért sem kell elhagyni a vizes birodalmat, de ha szárazföldi élményekre vágynak, akkor is ott van helyben három - a helyi művészek munkáit bemutató - művészeti galéria, egy népi portékával és dizájntermékekkel megrakott vásárcsarnok és egy idilli miniatűr kínai falu.

A mini-óceán mintegy két hektárnyi területét úszó, az oldalán nyitott luxuskabin-szigetekkel töltötték meg, amelyek többnyire egyetlen légterű, tévével és a mininél egy picit nagyobb bárral felszerelt nappaliszerű helyiséget jelentenek. Az itt töltött esték romantikájáért azonban ezek az úszó gyertyaként világító bungalók is felelősek lehetnek, akár bentről, akár a távolból élvezik ezek látványát.

 

Galéria: Öt hektáros medencével nyílt luxushotel egy kínai szigetenFotó: Editionhotels.com

A villaszerű apartmanok már saját medencével és buja növényzetű kerttel is rendelkeznek, de a hotel különböző területein már kisebb-nagyobb zöld erdőket és pálmafás ligeteket alakítottak ki elvonulásra, meditációra. A miniváros ökológiai egyensúlyáról az épületekbe is beültetett növényekkel és fákkal gondoskodnak, amelyek a sziget legjellegzetesebb növényvilágát képviselik.

A belső terekben már az ázsiai építészet hagyományos motívumai és inkább futurisztikus elemek keverednek - utóbbi főleg a többgenerációs szórakoztató központban jelenik meg, ahova dodzsem-pályát, minigolf-pályát és interaktív konzoljátékokra építő szobát álmodtak meg.

 

Galéria: Öt hektáros medencével nyílt luxushotel egy kínai szigetenFotó: Editionhotels.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek