Most már a Colosseum legtetejéről is csodálhatja Rómát

 


Hatalmas volumenű helyreállítást követően megnyitották a nagyközönség előtt a Colosseum legfelsőbb szintjeit, ahonnét csodás kilátás tárul az Örök Városra – írja az olasz The Local online magazin. Az MTI által közölt képekből válogattunk.

Dario Franceschini olasz kulturális miniszter a megnyitón

Fotó: Andrew Medichini / MTI



Az amfiteátrum negyedik és ötödik emelete hagyományosan a legszegényebbeknek volt fenntartva, hiszen innét már alig lehetett látni az arénában zajló küzdelmeket. Most azonban újra régi fényében tündököl – mintegy negyven évvel azután, hogy lezárták.

Október 4-től tehát negyven méteres magasságból szemlélhetik innét a turisták Rómát, és egy olyan, a szintekhez kapcsolódó galériába is benézhetnek, mely korábban sosem volt nyitva a nagyközönség előtt.

Október hónapban a felső szintek a normál jeggyel együtt lesznek látogathatóak, november 1-je után azonban aki akar, válthat jegyet külön a legfelső szintekre. Ezek látogatása legfeljebb 25 fős vezetett csoportban lehetséges.

Ilyen a kilátás az épületóriás belseje felé a felső szintekről

Fotó: Andrew Medichini / MTI



A Colosseum többmillió eurós helyreállítását a Tod's cipőház finanszírozza, és még korántsem ért véget: új látogatói központot terveznek, illetve az alagsornak, ahol régen a vadállatokat tartották, felújítása is várat magára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek