Idegenforgalmi adót vezetett be Malajzia

Idegenforgalmi adót vezetett be Malajzia

Szeptember 1-től idegenforgalmi adófizetési kötelezettsége van minden nem maláj állampolgárságú vendégnek, bármilyen típusú szálláshelyet is vesz igénybe Malajziában - írja a Turizmus.com.

Fotó: Huszti István / Travelo / Index

A MyKad kártyával rendelkező maláj állampolgárok, illetve a MyPR kártyával rendelkező állandó lakosok mentesülnek az adófizetés alól. A malajziai vámügyi minisztérium (Royal Malaysian Customs Department) döntése szerint szobánként 10 maláj ringgitet (körülbelül 600 forintot) kell fizetnie minden nem malajziai vendégnek bármely szállodában, bármely szobatípusban is száll meg. Az adót a szálláshelyek kötelesek beszedni és az állam felé megfizetni.

Malajzia a Travelón
Korábban készült egy Malajziáról szóló cikksorozatunk, amelynek egyik részében a tengerparti semmittevéshez például a paradicsomi Langkawit ajánlottuk. Azonban, ha olvasóink előbb egy átfogó képet szeretnének kapni Malajziáról és hasznos tippekkel gazdagodnának ideutazás előtt, akkor cikkünkért kattintsanak ide. Ha Kuala Lumpurra kíváncsiak, erre olvashatnak a Petronas-ikertornyok otthonáról. A dzsungelben és a teaültetvényeken szerzett élményeinkről itt számoltunk be, az építészetileg egyedülálló Penangot pedig ide kattintva ismerhetik meg.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek