Ha a cápa nem elég, merüljön a krokodilok közé!

Ha a cápa nem elég, merüljön a krokodilok közé!

 

 Legalábbis így gondolta a Crocosaurus Cove ausztrál állatpark, amikor új attrakcióként a krokodillal merülést kitalálta – írja az Independent.

A Chopper nevű, öt és fél méteres sósvízi krokodilhoz egy üvegketrecben ereszkedhetnek le a legvakmerőbb látogatók. Enélkül egy találkozás garantáltan végzetes lenne, mert ez a prehistorikus ragadozó nem éppen kíméletességéről ismert. Egyetlen másodperc alatt meg tudja mozdítani teste összes izmát, majd, ha elérte áldozatát, hatvanhat fogával több mint harmincháromezer newton nyomatékot képes kifejteni. Összehasonlításképpen egy oroszlán vagy akár a nagy fehér cápa csak ennek tizedére képes.

 A Chops becenevű állat öreg motoros, lehet úgy nyolcvan éves, de azért kirázza a fürdőnadrágjukból a vékony üveglap mögött remegő turistákat. Ausztrália északi területén egy időben annyira lecsökkent a sósvízi krokodilok száma, hogy 1971-ben vadászati tilalmat vezettek be rájuk. Mostanra az egyedszám nyolcvanezerre nőtt, és néhányuk, köztük Chopper is „problémássá" nőtte ki magát: zsákmány reményében strandokon ólálkodott vagy hajókat támadott meg. Ezeket az állatokat muszáj befogni, és a legnagyobbak közülük Crocosaurus Cove-ba kerülnek.

Az attrakció során az állat általában vészjóslóan köröz a műanyag körül, a gondozók pedig megfűszerezik a dolgot azzal, hogy csirkehúst engednek le elé. Chopper hozza a várt figurát, és hatalmasra tátja a száját a műanyag előtt pár centivel: a kalandvágyó turista pedig megtudja, milyen is közelről az a hatvanhat fog.

Ha itthon szeretne krokodilokban gyönyörködni, ne feledje, hogy tavaly nyáron három új kiskrokodil látta meg a napvilágot a Szegedi Vadasparkban.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Sérült kékcápa okozott riadalmat Mallorca strandjain - 2017.06.26.
A kétméteres állatot végül befogták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek