Felnőtt pizsamaparty New York Természettudományi Múzeumában

Felnőtt pizsamaparty New York Természettudományi Múzeumában

Ha nyáron az USA-ba készülünk, különleges élményben lehet részünk: Ben Stiller után mi is eltölthetünk egy éjszakát a Természettudományi Múzeumban – írja a Condé Nast Traveler.

Éjszaka a múzeumban, rejtelmes fénybenMuseum of Natural History New York

A történelem, mint sok más egyéb, izgalmasabb sötétben, zseblámpával a kézben, mint világos nappal. Május 5-én és június 30-án elegáns pizsamapartit ad New York Természettudományi Múzeuma. A két időpont – nyilván teljesen véletlenül – a Múmiák című kiállítássorozat ideje alá esik. Az este fél hétkor kezdődő különleges rendezvény kizárólag huszonegy év felett vár látogatókat, akiket pezsgővel fogad, miközben egy jazz trió játszik a háttérben. Ezt követi a svédasztalos vacsora, és természetesen másnap reggel is kínálnak majd harapnivalót a résztvevőknek. Ami pedig a programot illeti: fosszília-kvíz, melynek során zseblámpával kell megtalálni a kérdésre a választ a múzeum folyosóin, aztán egy speciális élőállat-bemutató, és persze a lényeg: a résztvevők szabadon kószálhatnak egész éjjel az üres termekben, kedvenc dinoszaurusz-csontvázaik között.

Vajon felébred-e, ha kialszanak a fények?Yuan Yue Xinhua / eyevine / Northfoto

Az éjszakai kuckókat ráadásul igazán különleges helyen ütik majd fel: az Óceánok élete nagytermében, a közel harminc méter hosszú kékbálna-csontváz alatt. Jegyet a múzeum honlapján vásárolhatnak az érdeklődők, fejenként 350 dollárért. Ha pedig már az utat tervezgeti, ne hagyja ki kezdőknek és haladóknak is szóló new york-i tippjeinket. És amennyiben a maximumot akarja kihozni az amerikai kiruccanásból, tíz meglepő tanáccsal is szolgálunk.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Ötven ország látványosságai egyetlen minivilágban - 2017.04.12.
New York újabb nagy dobásra készül májusban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek