U-alakú felhőkarcolót terveznek New York-ba


Volt idő, amikor a felhőkarcoló szó hallatán nem is jutott nagyon más az eszünkbe, mint New York. Ez már a múlté: most a városnak, mely sosem alszik, be kell szállnia a legérdekesebb felhőkarcolóért folyó versenybe – írja a The Business Insider.

Az U-alakú felhőkarcoló látványterve, az Oiio stúdió tollábólFotó: Oiio Studio / Oiio Studio


Az építészek tudták, hogy olyat kell kitalálniuk, amelyről azonnal New York neve ugrik majd be az eszünkbe, mint ahogy ez régen az ikertornyokat látva történt. Dubaj és Kína versenghetnek egymással, ki tud nagyobbat, New York azonban a különlegességre szavaz: így született meg az U-alakú felhőkarcoló terve.

Íme, az üvegpadló látványterveFotó: Oiio Studio / Oiio Studio


A „The Big Bend" (szó szerint: A nagy kanyar, de a név valójában szójáték a londoni Big Ben nyomán) munkanevű projektre úgy is hivatkoznak, mint a világ leghosszabb épületére. Egy biztos: nem kis kihívás az építészeknek olyan liftet alkotni, mely képes lesz az épület kanyarodó ívét követni, majd egy ideig vízszintesen haladni. Ha már a vízszintes résznél tartunk, képzeljék el, üvegből lesz a lábunk alatt a padló, melyen át egyenesen leláthatunk az 57. utcára. Nézzék meg a Mashable által közzétett videót:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek