A Chanel állandó divatmúzeumot akar Párizsnak

Álljunk csak meg egy pillanatra: nem volt eddig Párizsnak divatmúzeuma? Nem bizony, de most a Chanel jóvoltából végre nyílik egy – írja a Luxury Launches.

A Palais Gallierának jutott a kitüntető szerep, hogy állandó divatkiállításnak adjon otthont. Bár névleg Párizs divatmúzeumának számított, de eddig csak időszakos kiállítások voltak itt. Most a Chanel 5,7 millió eurót szán arra, hogy az épület hatszázhetven négyzetméteres alagsorát a nemes célnak megfelelően átalakítsák. Az állandó kiállítás darabjainak egy részét is a Chanel adja majd, de a Palais Galliera saját tulajdonában lévő, kétszázezer ruhát és kiegészítőt is kiállítják.

Ez a szép épület lesz az állandó divatkiállítás otthonaFotó: larique / Flickr.com


A Gabriele Chanelről elnevezett termeket 2019-től látogathatjuk majd, de a divatrajongók addig is felkereshetik Christian Dior szülőházát a franciaországi Granville-ben, ahol más neves tervezők munkáit is megcsodálhatják: például Yves Saint-Laurent és John Galliano munkáit. Párizsban a Fondation Pierre Bergé-Yves Saint Laurent állít emléket utóbbi tervező munkásságának, de ezenkívül olyan kortárs művészek alkotásait is megnézhetjük itt, akik a mesterre nagy hatással voltak. Ha divattúrára indultunk Párizsba, akad még itt más is: Pierre Cardin tervezte ruhákat és kiegészítőket csodálhatunk meg Párizs belvárosában, a Marais negyedben, egy régi nyakkendőgyárban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek