Lenyűgöző látvány a kivirágzott sivatag Kaliforniában

Elképesztő látványt nyújt még a fotókon is, ahogyan intenzív helyfoglalásba kezd a kaliforniai sivatag lila, kék és sárga színű vadvirág-szőnyege. Ilyenkor a természet szerelmesei főleg a tavaszi esték naplementéinek fényével szeretik kombinálni a kopárságot legyőző színes, pazar látványt.

Dél-Kalifornia legnagyobb, Anza-Borrego nevű sivatagi nemzeti parkjának vadvirágai minden év márciusának elején felkúsznak a hosszasan elterülő vidék erózió koptatta, kopasz lankáira, mintegy színes fátyollal beborítva a tájat. A sivatagi mákvirágok, liliomok, kankalinok és pitypangok pompás látványa pedig több ezer látogatót csalogat az egyébként zord sivatagi táj felé, különösen az esti naplemente fénye mellett - írja a CNN. És mindez a téli esőzések termékeny eredménye.

"Nem mindig büszkélkedhetünk ilyen gazdag vadvirágzással, de az idén minden feltétel adott volt hozzá. Az elmúlt 20 évben talán az idei virágzás számít a legnagyobbnak, régóta vártunk már erre a látványra" - fogalmazott Sally Theriault, a nemzeti park szóvivője miközben hozzátette, az elmúlt szombaton megtriplázódott a park látogatóinak száma, délelőtt 11-re a környező parkolók is megteltek.

Theriault azt mondja, nem lehet előre megjósolni, hogy mikor érik el a park nővényei a virágzási csúcsot, de ha továbbra is enyhe marad az idő, minden korábbinál nagyobbra szövi a természet ezt a színes virágszőnyeget.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Hatalmas földcsuszamlás miatt járhatatlan Kalifornia legendás parti útja.
A Pacific Highway Big Sur-nél hónapokig nem járható majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek