Kutyákkal együtt utazhatnak a repülőn a japánok

Kutyákkal együtt utazhatnak a repülőn a japánok

Együtt szálltak fel egy Boeing-737-es utasszállító repülőgép fedélzetére pénteken gazdik és kutyáik Tokió Narita repülőterén, hogy egy háromnapos társasutazást tegyenek a szigetországban - olvasható az MTI között.

Ez ugye már csak azért is hír, mert a kutyák általában a repülőgépek teherrészlegében utazhatnak. A Japan Airlines új szolgáltatása azonban lehetővé teszi, hogy gazdájukkal együtt legyenek az ország délnyugati részén fekvő Kagosima prefektúrába tartó utasszállító fedélzetén.

A társasutazás részét képezi a közös elszállásolásuk egy szállodában és egy közös városnézés bérelt autókkal. Az út ára 150-280 ezer jen (350-680 ezer forint) között van, attól függően, hogy hányan vesznek részt rajta - közölte pénteken a légitársaság. A házikedvencekkel közös légi utazás új piacok nyitását eredményezi belföldi útjainkon - tették hozzá.

"Fájdalmas volt, amikor a repülőtereken csomagként kellett feladnom a kutyámat, aki emiatt mindig ugat. Ma biztonságban érzi magát, mivel mellettem van" - mondta a kezdeményezésről az utazás egyik résztvevője.

A légitársaság decemberben hirdette meg szolgáltatását, és egyetlen óra alatt teljesen lefoglalták az összes helyet mintegy 60 ember és 30 kutya részvételével. Tavaly májusban az ANA Holdings társaság már szervezett egy hasonló utat Hokkaidó prefektúrába 87 ember és 44 kutya részvételével.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Kutyával nyaralni? Jó tanácsok és etikett kutyával utazóknak - 2017.05.23.
Egyre több lehetőség nyílik itthon is kutyával utazni, megszállni, étterembe menni. Most egy kicsit a kutyásokon a világ szeme: nem mindegy, hogy élünk vagy visszaélünk-e az új lehetőségekkel. Cikkünkben csokorba szedtük a tudnivalókat, hogy csupa kellemes élménnyel teljen a közös nyaralás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek