Kétszázezer tulipán terítette be Amszterdam főterét

Kétszázezer tulipán terítette be Amszterdam főterét

Hollandia stílusosan ünnepelte a tulipánszezon jelképes kezdetét január 21-én: az amszterdami Dam téren kétszázezer tulipán várt arra, hogy az ünneplők ingyen egy-egy csokrot szedjenek belőle, és hazavigyék vázáikba.

Tulipánok a Dam téren a királyi palota előtt, mely valaha városháza is volt Galéria: tulipánnapPPE/face to face / Northfoto

 A Nationale Tulpendag (Nemzeti Tulipánnap) néven, minden év januárjának harmadik szombatján megrendezett esemény a tavasz első hírnöke Hollandiában, ahonnét az elkövetkező hónapokban 1,7 milliárd (!) tulipán kerül majd világszerte az üzletekbe. Hogy pontosan mikor, az még kérdéses: a szezon valódi kezdetébe az időjárás is beleszól.

Hosszú sorok kígyóznak a tulipánok közöttGaléria: tulipánnapPPE/face to face / Northfoto

 Az ünnepen a termelők számtalan meglepetéssel és akcióval várták az érdeklődőket. A Dam téren már reggel 8 órától figyelni lehetett a tulipánok elhelyezését, leszedni őket azonban csak a délután 1 órai megnyitó után nyílt lehetőség. A megnyitó környékén egyórás sorban állásra számíthatott, aki maga is szedni szeretett volna a szemet gyönyörködtető virágokból. Nem kell azonban sorban állnunk a tulipánokért, ha tavasszal utazunk Hollandiába: az Európa virágoskertjének is nevezett Keukenhof 2017-ben március 23-án nyitja meg kapuit, és május 21-ig barangolhatunk benne.

A 2017-es tulipánnap témája egyébként „Mondriantól a holland dizájnig" volt.

Bárki ingyen szedhet egy csokrot magának Galéria: tulipánnapSylvia Lederer Xinhua / eyevine / Northfoto

 Kattintson a képre, a galériában még több képet láthat. Vagy akár egy videót is megnézhet a 2015-ös Tulipánnapról:

Újabb cikkünk ebben a témában:
Ahol nem fedi hó a tulipánt: Hollandia madártávlatból - 2017.04.21.
Nézegessen légifotókat a holland tulipánmezőről!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek