Ismét elkészült a lista a világ legértékesebb útleveleiről

  Ismét elkészült a lista a világ legértékesebb útleveleiről

  A Hvg.hu figyelt fel elsőként arra, hogy kijött az útlevélguru legfrissebb ranglistája, a Passport Index. Ez pedig az alapján rangsorolja az útleveleket, hogy tulajdonosa hány országba tud vízummentesen belépni vele. Az összeállítás szerint manapság a német útlevél számít legértékesebbnek, amellyel 158 országba utazhat vízummentesen, a lista második helyén a svédek (157), erősség szempontjából a harmadik helyen a finnek, franciák, svájciak, spanyolok, dél-koreaiak és az Egyesült Királyságbeliek állnak a 175 országba való vízum nélküli utazási lehetőséggel.

  A 199 országot tartalmazó lista utolsó helyén Afganisztán áll, amelynek állampolgárai mindössze 24 országba utazhatnak vízummentesen. Míg Magyarország a rangsorban a 27., ami azt jelenti, hogy útlevelünk a csehekével azonos 8-as erősségű és 151 országba utazhatunk vele vízum nélkül. A világ útleveleit földrajzi elhelyezkedés, szín és erősség szerint is lehet szűrni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!