Homárolló és bojtorjángyökér: így készülnek a japánok az újévre

  Lássuk, hogy készülnek a japánok az év egyik legfontosabb ünnepére.

  A japánok számára az újév az év egyik legfontosabb ünnepe, amikor tömegek tódulnak az utcákra, elsősorban vásárolni. Az MTI szerint az év utolsó napjaiban a tokiói Ameja-Jokocso bazárszerű utca üzleteit több mint kétmillió ember keresi fel.

  Hömpölyög a tömeg Tokió utcáin
  Galéria: Japán újév
  (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)

  A japánok év utolsó estéjén pazar vacsorával kényeztetik magukat, mely hagyományosan párolt algából, gesztenyés édesburgonyából, halpogácsából, édesített feketeszójából és bojtorjángyökérből áll, írja a 123newyear.com. Az újév üdvözlésének fontos mozzanata Japánban a rossz szellemek elűzése. Ezért miután elütötte az éjfélt az óra, a japánok hangos kacajra fakadnak, majd az év első napján felkeresnek egy szentélyt, ahol 108-szor kongatják meg a harangot.

  Bármennyire is izgalmas a japán újév, a turisták számára nem biztos, hogy ez a legjobb alkalom az ország felkeresésére, mivel az éttermek, bankok és múzeumok több napig is zárva tartanak. Ha mégis ilyenkor utaznánk, a japan-guide.com részletes táblázatából tájékozódhatunk a népszerű turistalátványosságok nyitva tartásáról.

  Itt szerzik be az óév utolsó vacsorájának hozzávalóit
  Galéria: Japán újév
  (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)
  Népszerűek a tenger gyümölcsei
  Galéria: Japán újév
  (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)
  Zacskózva kapható a homárolló
  Galéria: Japán újév
  (Fotó: Majama Kimimasza / MTI / EPA)

  Képre kattintva galéria nyílik, nézelődjenek!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!