Adományokból mentik meg a háborús szellemfák fenyőerdejét

  Így sikerült ugyanis megvásárolni Skócia egyik utolsó természetes fenyőerdejét, amely a Harry Potter-filmsorozat egyik részében is feltűnt.

  A szigetország erdőségeinek védelmével foglalkozó Woodland Trust kevesebb mint kilenc hónappal ezelőtt indított adománygyűjtő kampányt a skót felvidéken lévő Arkaig-tó partján fekvő ősi kaledóniai fenyőerdő megvásárlása érdekében. A több mint 1000 hektáron elterülő varázslatos rengeteg ugyanis mára aggasztó állapotba került.

  Az alapítvány a héten jelentette be, hogy az Arkaig Community Forest közösségi jótékonysági szervezettel együttműködve végül sikerült összegyűjteni a szükséges 500 ezer fontot (183 millió forintot), hála a Nagy-Britannia különböző részeiről érkezett magán-, valamint szervezeti felajánlásoknak - írja az MTI.

  Wikipedia / Woodland Trust

  A második világháború idején ebben a fenyőerdőben készítették fel a kommandós egységeket. Az egyik gyakorlat során hatalmas tűz ütött ki, ami rengeteg fát elpusztított. Ezeket a növényeket "szellemfaként" emlegetik, mivel még ma is őrzik az erdő háborúban játszott szerepének emlékét.

  A terület a szórakoztatóiparban is megjelent: a Harry Potter és a Halál ereklyéi című mozifilmben ugyanis a három ifjú varázsló, Harry, Hermione és Ron az Arkaig-tó és az azt ölelő erdő felett repültek el egy sárkányon. A rengeteget az Erdészeti Bizottság kínálta eladásra, és a Woodland Trust esélyt kapott rá, hogy megvegye, amennyiben meghatározott idő alatt össze tudja gyűjteni a szükséges összeget.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Nagy-Britannia a „mágikus" helyeit jelölő interaktív térképpel rukkolt elő - 2017.06.26.
  Nem csak a Harry Potter rajongókra gondoltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek