3000 szobával nyílhat meg az észak-koreai fantomhotel

Az évtizedekig készülő, majd újabb évekig üresen álló, 330 méter magas Ryugyong felső emeletein ugyanis december elején kigyulladtak a lámpák. A híresztelések szerint ez csak egyet jelenthet: hamarosan tényleg megnyílik a világ legnagyobb hotele.

Harminc évvel ezelőtt kezdték meg Phenjanban annak a 105 emeletes, háromezer szobás hotelnek az építését, amelyet a világ legnagyobb szállodájának terveztek, és most úgy tűnik, hogy végre meg is nyílik - írja a NK News.com.

Bár az 1987 óta - egyes becslések szerint 750 millió dollárból - épülő Pyongyang Ryugyong Hotelt eredetileg az 1989-es világifjúsági találkozóra tervezték, később már azzal is megelégedtek volna, ha 2012-ben Kim Ir Szen születésének 100. évfordulóján avathatják fel. De az évek alatt csak fantomként emlegetett hotel nyitása valamiért mindig tovább csúszott. Most azonban az NK News egy videója szerint az észak-koreai fővárosban épülő piramis alakú felhőkarcoló két felső emeletén felgyulladtak a lámpák, sőt, a hotel egyiptomi többségi tulajdonosa, az Orascom vezérigazgatója is a helyszínre utazott. Ennyi pedig már épp elég volt ahhoz, hogy a pletykák szárnyra keljenek a hotel megnyitásának valószínűsíthető közeledtéről.

 

Fotó: Koryo Group
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek