50 év után újra jár villamos Pekingben

  Fél évszázad után újra villamost kap Peking, a kötöttpályás jármű egyszerre szolgál közlekedési és turisztikai célokat.

   

  Nyári palotaFotó: mimi / Travelo

  Az új pekingi villamosnak hat megállója lesz, és a város nyugati részén fekvő látnivalókat köti össze, így a Nyári palotát, az Illatos hegyet és a botanikus kerteket. A 8,8 kilométeres pályából 1,36 kilométernyi a föld alatt halad. Az új villamosvonal 10 méter széles, 32 méter hosszú, 300 férőhelyes kocsijai óránként akár 10 ezer utast is szállíthatnak egy-egy irányban - írja az MTI a kínai főváros közlekedési vállalatának közleménye alapján.

  A beruházás költségét 4,7 milliárd jüanra (200 milliárd forint) tervezik, a villamos működtetésére új társaságot hoznak létre. A kínai fővárosban 1966-ban szűnt meg az "igazi" villamosközlekedés, és csak 2008-ben, a Csianmen bevásárlóutcában indult újra egy rövid szakaszon két nosztalgiakocsival, kizárólag turisztikai céllal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!