Videó: Most végre rendesen körbenézhet Harry Potter könyvtárában

  Videó: Most végre rendesen körbenézhet Harry Potter könyvtárában

   A világ egyik legszebb könyvtárában nézhetünk körül a The Telegraph videójának köszönhetően. Az oxfordi Bodleian Libraries amellett, hogy gyönyörű, és Európa egyik legrégebbi könyvtára, még egy okból nagyon izgalmas: itt forgatták a Harry Potter filmek könyvtári jeleneteit – írja a Mentalfloss. Például ezt, itt:

   Egészen konkrétan a Duke Humfrey's Library nevű olvasóterem alakítja a roxforti könyvtárat. Ez a könyvtár legöregebb része, 1488-ban épült. Az alábbi videóban itt, és a könyvtár több más pontján is körül tudnak nézni. Egyszerűen csak indítsák el, és bármikor 360 fokban körbe tudnak fordulni benne:

   A könyvtár érdekessége, hogy minden olyan könyv megtalálható benne, amit az Egyesült Királyság, vagy Írország területén adtak ki – jelenleg 12 millió kötet közt lehet böngészni. Olyan könyv- és iratritkaságok is vannak itt, mint egy 1455-ben kiadott Gutenberg Biblia, a Magna Carta eredetije, vagy papirusztekercsek a Vezúv időszámításunk szerint 79-es kitörésének idejéből – írja a The Telegraph.

  Újabb cikkünk ebben a témában:


  Nagy-Britannia a „mágikus" helyeit jelölő interaktív térképpel rukkolt elő - 2017.06.26.
  Nem csak a Harry Potter rajongókra gondoltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek