A menekülteket idézi meg a Vatikán óriásbetleheme

Trentino tartomány Scurelle nevű településéről érkezik a Szent Péter térre idén a Vatikán karácsonyfája, amelyet 18 ezer LED-égővel világítanak meg. A téren egy 17 méter széles betlehemet is felállítanak.

A 25 méteres vörösfenyőt vasárnap vágják ki, az olasz katonaság helikopterének segítségével emelik a teherautóra, amely Rómába szállítja. Várhatóan november 24-re virradóan érkezik meg a Vatikánba a fenyő. A fát a tavalyihoz hasonlóan idén is olyan agyaggömbök díszítik, amelyeken olasz kórházak rákbeteg gyerekeinek rajzai láthatóak. A karácsonyfa világítása a környezetvédelem elvének megfelelően idén is takarékos lesz: 18 ezer LED-égő világítja meg, fogyasztásuk mindössze 1,7 kilowatt - írja az MTI.

A Szent Péter téren álló fa 2014-benranco Origlia / Europress / Getty

 Egy tizenhét méter széles betlehemet is felállítanak a Szent Péter téren, amely a máltai érsekség és kormány ajándéka és Manwel Grech művész tervei alapján készült. A betlehem 17 papírmaséból készült figuráján máltai nemzeti viselet lesz látható. Az installációban helyet kap egy hagyományos máltai halászhajó, egy luzzu is. A Vatikán közleménye szerint ez utalás a menekültekre, akik tengeri utazásra alkalmatlan csónakokon próbálnak a Földközi-tengeren át eljutni Olaszországba.

A karácsonyfa és a betlehem világítását december 9-én kapcsolják fel. Ezen a napon fogadja audiencián Ferenc pápa Trentino és Málta képviselőit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek