Jövőre állítja forgalomba a világ első zöld gőzmozdonyait Németország

  Jövőre állítja forgalomba a világ első zöld gőzmozdonyait Németország.

  A világ első zéróemissziós, káros üzemanyag kibocsátása nélkül futó vasúti szerelvényei szállíthatják 2017 decemberétől az utasokat Németországban, az idei év végéig tartó tesztelések ugyanis épp a napokban kezdődtek meg - írja a The Telegraph. 

  Fotó: Alstom

  A Coradia iLint típusnévre keresztelt szerelvények tetejét hidrogénnel töltött tartályokkal szerelték fel, amelyek a környezetből felvett oxigénnel vegyülve képesek energiát termelni, égéstermékként pedig mindössze vízgőzt és kondenzált vizet bocsátanak ki magukból. Ez pedig komoly alternatívát jelenthet a még nem villamosított szakaszokon jelenleg is közlekedő 4000 dízelmozdony helyett.

  A gyártó Alstom adatai szerint az akár 140 km/órás sebességgel haladó szerelvények akár 700 kilométert is megtehetnek naponta. Ráadásul ezek az új szerelvények jóval halkabbak is lennének a dízelmozdonyoknál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!