Állatokat és szobrokat festenek fénnyel a bécsi múzeumokra

 

Lélegzetelállító fények és monumentális épületek - idén október 21-23. között tartják a bécsi fény-showt, a Wien Leuchtet. A videó, a diavetítés, a fény- és a hangjáték különleges összjátékát használják ki, hogy a Bécsi Szépművészeti Múzeum és a Bécsi Természettudományi Múzeum homlokzata ismét színes fényárba borulhasson.

Fotó: Eurocomm-PR/Hemrich


A Mária Terézia téren található múzeumok egy hétvégén keresztül pompáznak majd különböző színekben sötétedés után. A 3D video mapping technikával kivetített videójelenetek első részében a Bécsi Természettudományi Múzeumban található éjszakai állatokat ismertetik meg a nézőkkel, a vetítés második felében pedig a Szépművészeti Múzeum meghatározó festményei, szobrai és egyéb műalkotásai elevenednek meg. A két épületet egy földre vetített kép köti össze, miközben a téren sétálgató nézők is a vetítés részeivé válnak.

Ezen kívül számos művészi installációval, hangkollázzsal és fényeffektussal, valamint a szökőkutakra vetített kisebb fényjátékokkal várják a szervezők a látogatókat. A show mindhárom napon 19 óra körül kezdődik és éjfélig tart.

Fotó: Eurocomm-PR/Hemrich
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek