Ilyen egy ünnepi díszbe öltözött metróállomás

Elindult Szingapúr első díváli, vagyis a fény ünnepe témájú metrója az október 16-ai hétvégén. Nemcsak a szerelvények kaptak különleges dizájnt, hanem az egyik állomás is India színeibe öltözött.

 

Az Északkeleti vonalon (NEL) közlekedő vonat kocsijainak falát csodaszép, olajmécseseket ábrázoló képek díszítik, ezenkívül ékszerek, és India jellegzetes motívumai, a lótusz és a páva - a szerencse szimbóluma - is megjelennek, számolt be a mashable.com. A Little India nevű állomás is ünnepi külsőt kapott: a peronokat is színes virágmintákkal tették különlegessé.

 

Ünnepi hangulat a metróban
Galéria: Diwali metró Szingapúrban
Fotó: Land Transport Authority

Szingapúrban jelentős az indiai származású lakosok aránya, így a díváli itt is nagyon fontos ünnep.

A díváli a hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepe, a hindu holdnaptár kárttika hónapjában (október-november) az újhold napjára esik. Ezen a napon este lámpásokat gyújtanak, kiteszik őket az ablakba, hogy Laksmi istennő, aki a gazdagság és jólét istennője megtalálja az utat a házhoz, írja a Wikipedia. Laksmi a fények ünnepén házról-házra jár, és megáld minden szépen kivilágított házat.

Az ünnep alkalmából sokat sütnek-főznek, nagyon sokféle édesség is kerül az asztalokra. A Dívali nemcsak az anyagi jólét ünnepe, hanem a spirituális fényé és felemelkedésé is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek