A pápa hálószobája is látogatható a Castel Gandolfó-i pápai palotában

Ferenc pápa ugyanis teljes mértékben múzeummá alakíttatja az olasz fővároshoz közeli Castel Gandolfo pápai nyári rezidenciát.

A pápák négy évszázadon át töltötték itt nyári szabadságukat, október 21-től azonban a pápai lakot teljes mértékben átadják a látogatóknak - írja az MTI a La Repubblica című római lap pénteki száma alapján.

Fotó: Dea / U. Colnago / Europress / Getty

 A termek megnyitását egy kínai kórus koncertjével ünneplik. Elődjéhez, XVI. Benedekhez képest, aki a nyarakat szívesen töltötte Castel Gandolfóban, Ferenc pápa tejesen lemondott az Albanói-tó (Lago di Albano) partján található palota csendjének élvezetéről. A rezidencia a 17. század óta van a pápák tulajdonában, nyári rezidenciájává VIII. Orbán tette. VI. Pál ott hunyt el 1978. augusztus 6-án.

A jövőben a turisták a pápa magánkápolnájában lévő hálószobáját is meglátogathatják. Megtekinthető lesz a könyvtár és az iroda, ahol az egyházfők nyaranta vendégeiket fogadták. A turisták már egy éve látogathatják a pápai palota bizonyos részeit, a magántermekbe azonban eddig nem nyertek bebocsátást. A Vatikáni Múzeumban olyan speciális jegyet vásárolhatnak, amellyel a Sixtusi-kápolna mellett a Castel Gandolfó-i palota is látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek