Német kastélykertben látható a világ legnagyobb töke

  Német kastélykertben látható a világ legnagyobb töke

  Világrekordot döntött a tökök Európa-bajnokságának győztese: a legnehezebb 1190 kilogrammot nyomott a hétvégén a németországi Ludwigsburgban vasárnap megrendezett versenyen.

  Fotó: Werner Kuhnle / Facebook/Kürbisausstellung Ludwigsburg

   Matthias Willemijns belga termesztő óriási termése 150 kilogrammal szárnyalta túl az eddigi rekordtartót. A férfi 1500 eurót (456 ezer forintot) kap az Európa-bajnoki címért és tízezer eurót a világrekordért.

  A bajnokságon hét ország 18 termesztője szerepelt. Stefan Hinner tökszakértő, a verseny szervezője szerint fáradságos munka az óriástök-termesztés. "Egy kivételével a növény minden gyümölcsét le kell vágni, hogy a száz napos növekedés alatt minden erő egyetlen tökbe jusson" – mondta.

  A győztes tök november elejéig lesz látható a ludwigsburgi kastély parkjában, majd visszaadják Willemijnsnek. A kastélyparkban egyébként nem csak a hatalmas tököt, de jópofa tökszobrokat is lehet látni, és tökös ételeket-italokat kóstolni a ludwigsburgi tökkiállítás keretében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!