Megsemmisült Marokkó leghíresebb természeti látványossága

  Megsemmisült Marokkó leghíresebb természeti látványossága

  Összeomlott a Marokkó egyik természeti csodájának számító legzirai sziklaívek egyike, a kettő közül a látványosabb, írja az MTI.

  A különleges természeti képződmény - a strand fölött a tengerbe nyúló hatalmas vöröses sziklaboltív - péntek délután omlott alá, vélhetően az erózió következtében. A legzirai sziklaívek minden marokkói turisztikai prospektusban szerepelnek, az észak-afrikai ország egyik fő természeti látványosságának számítottak. A két "boltív" közül a kisebbik, de látványosabb immár csak egy rakás kőhalom. A másiknak, amely nagyobb, mégis kevésbé látványos, nem esett baja.

  A Google Maps képén a 2016 nyarán láthatják a még ép ívet:

   

   

  A leomlott íven már márciusban egy repedés keletkezett, miután egy nagy darab szikla levált róla az erős hullámverés hatására. Az Agadirtól délre, Szidi Ifni közelében fekvő Legzira strandot a világ egyik legszebbjének tartják, híres a naplementéje az Atlanti-óceán fölött, a különleges vöröses boltívekkel a háttérben.

  Az AFP szerint a Marokkó egyik emblémájává vált sziklaív elpusztulása további csapást mérhet az ország amúgy is csökkenő idegenforgalmára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!