Búcsút mondhatunk az ikonikus brit piros telefonfülkéknek

Búcsút mondhatunk az ikonikus brit piros telefonfülkéknek

Mini irodákká alakítják át az okostelefonok korában immár idejétmúlttá vált legendás piros telefonfülkéket Nagy-Britanniában.

A Pod Works azt reméli, hogy a wifivel, konnektorral, telefonnal, nyomtatóval, szkennerrel felszerelt és ingyen teát, valamint kávét kínáló munkaállomásokkal sikerül magához édesgetnie azokat, akik jelenleg kávézókba elvonulva dolgoznak a laptopjukon – írja az MTI.

 

Fotó: Rob van Esch / Getty Images HungaryFotó: Rob van Esch150497

A hajdanán a brit városok és falvak védjegyének számító piros telefonfülkék száma az elmúlt években jelentősen megcsappant Nagy-Britanniában, a fülkék egy részét modernre cserélték, vagy egyszerűen eltávolították. Néhányukból mini könyvtárat, vagy kávésbódét csináltak.

„Úgy gondoltuk, jó ötlet lenne új célt adni ezeknek a fülkéknek és átmenekíteni őket a 21. századba" – mondta Lorna Moore, a cég illetékese. A Pod Works a közelmúltban avatta fel az első telefonfülkéből lett munkaállomását London központjában és a főváros több más részén is meg akarja nyitni mini irodáit, amelyeket havi 25 font (9 ezer forint) ellenében lehet használni. A cég azt tervezi, hogy októberben más brit városokban is bevezeti a fülkéit. "Reményeink szerint idén karácsonyra ötven, jövő ilyenkorra pedig már 300 mini iroda fog üzemelni" – mondta Moore.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek