A város, amit már csak színei miatt is látni kell!

  Kanyargó, macskaköves utcák, Hanza-városok múltját őrző kereskedő házak, remek halas fogásokat kínáló falatozók és egy hajózható apró csatorna - ez Riga gyönyörű, színes épületekben gazdag óvárosa. A régi városrész kényelmesen végig andalogható egy nap alatt, miközben látnivalóiról szinte észrevétlenül is több száz képpel telik meg fotóalbumunk. Egyenek egy jót az óváros egyik hangulatos éttermében, igyanak egy kávét a Dóm téren, aztán sétáljanak át lábat lógatni a Daugava folyó felett átívelő egyik hídon a helyi Kopaszi-gátra. Tartsanak velünk fotókon keresztül a Baltikum Párizsának nevezett Rigába!

  Az óvárost sok útikönyv középkori épületek gyűjteményeként írja le, pedig többségében XVII. és XIX. századi épületekkel van tele
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Persze van, hogy egészen közel sorakoznak ezek a különböző századokban épült házak. A Három fivér épületegyüttes jobb oldali tagja pl. a XV. században, tőle balra a XVII. század első, a bal szélső ház pedig a XVII. század második felében készült. És mindhármat egyetlen család leszármazott férfitagjai építették!
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Ez már itt a lett parlament egyszerű, letisztult, pompamentes, virágágyásokkal övezett épülete
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  A Dóm téren felsorakozott teraszos kávézók és éttermek egyikéből bőven van időnk megtervezni, hogy ebéd után mely részletekre muszáj mindenképp objektívünkkel ráközelíteni
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Az óváros utcáiban található kis üzleteket gyönyörű porcelán- és borostyán ékszer-készlettel halmozták el
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  A gyönyörű házakkal és terekkel felülről sem lehet betelni
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Ez azonban már a Feketefejűek pompás háza a Városház téren
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Az 1334-ben épült ház a későbbi évszázadokban a kereskedő céhek találkozó helye volt, amelyek nőtlen tagjai egy társaságba tömörültek, védőszentjüknek pedig a lefejezett thébai színes bőrű katonából lett Szent Móricot választották. Az épület homlokzatán a Szent Móric-rend keresztjével együtt ábrázolják
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Ha élményhajózásra vágynak, irány a Riga-csatorna!
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo
  Ha pedig tengerpartra, akkor vonatozzanak át Jurmalába!
  Galéria: Riga1
  Fotó: rea / Travelo

  Kattintson bármely képre, gazdagabb galéria nyílik belőle!

  Rigába repülne?
  Ma már alig több mint két órás repülőúttal juthatunk el közvetlenül Lettország fővárosába az airBaltic gépein. A Liszt Ferenc repülőtérről szerda és szombat kivételével hetente ötször indulnak járatok. A Budapestről 14.15-kor, a rigai repülőtérről pedig 12.20-kor visszainduló járatokra 60 000 forinttól találunk retúr jegyeket.

  Újságírónk a Live Riga meghívására az airBaltic gépein jutott el Rigába, a fotókat a Sonytól tesztelésre kapott HX80 kompakt fényképezőgéppel készítette. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!