Szupertájfun érkezésére készül Tajvan és Kína

  Mintegy 1800 turistát helyeztek biztonságba a parthoz közeli szigetekről a tajvani hatóságok kedden a Meranti szupertájfun érkezésére készülve.

  A part menti iskolákat és hatósági intézményeket nagyrészt bezárták. A meteorológiai szolgálat szerint a Meranti kedd este érheti el Tajvan déli részét. A trópusi vihar az ilyenkor megszokott heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel érkezik majd, és szerda estig vagy csütörtök hajnalig tombolhat a maga teljességében. A turistákat kitelepítették a Zöld-szigetről és az Orchidea-szigetről, ahová szerdáig nem közlekednek a kompok sem - írja az MTI.

  A tajvani védelmi minisztérium 33 ezer katonát helyezett készenlétbe. Tajvant júliusban a Nepartak szupertájfun érintette, akkor három ember meghalt, több százan pedig megsérültek. Ugyancsak készenlétben állnak a kínai hatóságok, amelyek több tartományban kiemelt figyelemmel kísérik a tájfun fejlődését. A központi szervek arra kérték a vihar útvonalán fekvő térségek hatóságait, hogy készüljenek fel a segítségnyújtásra. A meteorológiai szolgálat szerint a Meranti csütörtökön éri majd el Kínát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!