Két csésze, és ön halott: ezt tudja a világ legerősebb kávéja

  Szereti ön az erős kávét? Kávémániásnak tartja magát? Mennyire?

  Az ausztráliai Adelaide városában, a Viscous kávézóban egy új tétel jelent meg az itallapon: egy kávé, ami a legmegátalkodottabb hétalvókat is egy másodperc alatt ébreszti fel – számol be a Mentalfloss.com.

  A kávét a tulajdonos, Steve Benington eredetileg arra találta ki, hogy egy sürgősségi nővért ébren tartson az ügyeletének utolsó óráiban is, majd egy picit finomított a recepten. A kávéról egyébként sokat elmond, hogy a kompozíció az "asskicker" (szó szerinti fordításban seggbe rúgó) elnevezést kapta.

   

  Egy pohár méregerős kávét?Fotó: Facebook/Viscous coffee

  A módszer, amivel Benington létrehozta méregerős kávéját, elég összetett. Fagyasztással készített egyre erősebb kávé koncentrátumokat, aminek a végeredménye az lett, hogy egyetlen csésze kávé koffeintartalma eléri az öt grammot. Ez a mennyiség a nyolcvanszorosa egy átlagos csészényi eszpresszó kávénak, és tizenkétszerese az FDA (Food and Drug Assistance, az USA élelmiszer biztonsági szervezete) által meghatározott napi limitnek. Két csésze ebből a kávéból akár halálos is lehet. A kávé három-négy óra alatt 18 órányi energiát biztosít, cserébe elég magas a rizikófaktora. Ön bevállalná?

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!