Hajó formájú operaház nyílt Dubajban

Az ománi Maszkát után Dubajban nyílt meg az Arab-félsziget második operaháza.

A világ legmagasabb felhőkarcolója, a 828 méteres Burdzs Kalifa tövében épült pazar operaházat szerdán este avatták fel A sevillai borbély előadásával, a trieszti Giuseppe Verdi Opera társulatának produkciójával, Plácido Domingo spanyol sztártenorral a főszerepben – írja az MTI.

Wikipedia

 Az épület külsőleg egy latin vitorlásra (emelt hátsó fedélzetű hajóra) emlékeztet, a térség hagyományos fa bárkájára, amelyből még ma is számos példány látható a városállam kikötőjében. Előcsarnokában egy több emelet magasságú csillag lóg, amely úgy néz ki, mint egy hatalmas halászháló. A 2000 férőhelyes színházteremben az ülések alatti egyedi légbefúvók biztosítják a kellemes hőmérsékletet a legnagyobb forróságban, az akár 50 fokot is elérő nyári hőségben is. A színházterem átalakítható gálaesemények és egyéb rendezvények számára.

Jasper Hope, a dubaji opera főigazgatója szerint a közhiedelemmel ellentétben "Dubajban rengeteg a kultúra, csak éppen annak eddig nem volt igazi, világszínvonalú otthona, ahol megmutatkozhatott volna a nagyvilág előtt", és az operaház csak a kezdetét jelenti a kultúra dubaji kibontakozásának. Az építkezés költségeit titkolják, a beruházó a részben állami tulajdonban lévő Emaar Properties.

G.Pilapil Ge S.Kobets / Dubai Opera Facebook

 Az Arab-félsziget első operaházát 2011-ben adták át Maszkátban, a szomszédos Omán fővárosában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek