Napi két dollárért bérelhetők egy indiai hotel szobái

Napi két dollárért bérelhetők egy indiai hotel szobái

A 24 éves indiai származású Rhe Silva sajátos elképzeléssel kívánja elejét venni a globális lakhatási problémának. Az általa megálmodott Chototel hotellánc a legkorszerűbb technológiai megoldásokat hívja segítségül ahhoz, hogy tiszta, biztonságos és modern körülményeket biztosítson vendégeinek, ráadásul mindezt megfizethető áron. A tesztprojekt keretein belül a Mumbaitól 70 kilométerre található Nagothana városában, India Mahárástra államában épül egy 60 szobás hotel, amely sok, nehéz körülmények között élő család számára jelenthet megoldást – írja a The Telegraph.

 

A szobák látványterve: egy két gyermekes család kényelmesen elférhet bennük.Fotó: Chototel

A korszerű technológia fontossága számos ponton megjelenik. Az építkezés során olyan modern technikákat alkalmaznak, amelyek során nem használnak fát és téglát. Így környezetbarát módon, gyorsan, akár száz nap alatt is felhúznak egy-egy nagyobb épületet. A 26 négyzetméteres, éjszakánként két dollárért bérelhető lakosztályok összkomfortosak, hálóval, nappalival, fürdőszobával és konyhával felszereltek, így akár egy négyszemélyes család is kényelmesen elfér bennük.

Az energiatakarékos megoldások az egész hotel üzemeltetési költségeit csökkentik: az épületben például biogázt és napelemet használnak. A számlákat fogyasztás alapján állítják ki: minden egyes szobát egy mikrobot felügyel, így mindenki annyit fizet, amennyit elhasznál. Ugyanez igaz a szobákban használható internet-használatra, egyedül a kábeltévé ingyenes. A hotel épületébe napközit is terveznek, így amíg a szülők dolgoznak, a gyerekkel képzett személyzet foglalkozik.

De az ötlet kitalálójának még komolyabb tervei vannak a kezdeményezéssel. Összesen ötmillió hotelszobát szeretne megépíttetni az elkövetkező évtized során, hogy minél több, nehéz körülmények között élő családnak tudjon segíteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek