Vízummentességgel csalogatják a turistákat Balira

  Vízummentességgel csalogatják a turistákat Balira

  Az indonéz kormány vízummentessé tette a beutazást a világ 169 országa polgárainak számára maximum 30 napos tartózkodás esetén. A vízummentesség korlátlan számú beutazást tesz lehetővé, és az ország bármelyik határátkelőjén beléphetnek vele a turisták. A lépéstől az illetékesek a nemzetközi turistaforgalom élénkülését várják - írja a Turizmus Online.

  Ben Davies / Getty Images Hungary

   A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) és a Turisztikai Világtanács (WTTC) egy korábbi kutatása szerint a vízumszabályok könnyítése által 300-650 ezer új állás jöhetne létre a turisztikai ágazatban az ASEAN-államok (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) területén. Az ASEAN-országok területén 6-10 millióval nőhetne a turisták száma, ha mindenhol bevezetnék a vízummentességet. A vízummentesen utazó országok tavalyi listáján mobilitás szempontjából hazánk a 26.helyen állt, amely szerint a világ 155 országába utazhatunk vízummentesen, köztük Balira is tavaly november óta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!