Az amerikai függetlenségi háborúról mesélő hajó másolatát építik meg

Az amerikai függetlenségi háborúról mesélő hajó másolatát építik meg

Fotó: Museum of the American Revolution

A philadelphiai Museum of the American Revolution számára épülő szerkezet valójában csak egy fél hajó, de majdnem 14 méteres hosszával így is lenyűgöző látványt fog nyújtani. A másolat a háború egy kevésbé ismert fejezetét meséli el egy még kevésbé ismert ember, az akkor 14 éves James Forten történetén keresztül. A szabad afrikai-amerikai fiú a hajón szolgált a háború idején, majd a rabszolga-felszabadítást támogató vagyonos philadelphiai üzletember lett belőle.

A múzeum szóvivője, R. Scott Stephenson szerint a philadelphiai Penn's Landing volt az egyik legfontosabb kikötő a háború idején és "sokan nem tudják, hogy az afrikai-amerikai és fehér férfiak együtt szolgáltak a hajók fedélzetén".

A csaknem egy éven át készített és 175 ezer dollárból (48,7 millió forintból) megvalósult hajót nagyjából ezer darabban szállítják át a múzeumba, ahol az érdeklődők jövő áprilistól vehetik szemügyre az összeállított óriást - írja az MTI.

A látogatók feljárón keresztül mehetnek majd közelebb a hajóhoz, amelyet úgy világítanak meg, mintha vízben lenne és a hangszórókból érkező zajok azt hatást fogják kelteni, mintha munkások dolgoznának a fedélzeten.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek