Cukorkás merülő medencével nyílt meg a fagyimúzeum New Yorkban

Ehető héliumos lufik, műanyag dekorálócukorral feltöltött medence, csokoládékamra és megannyi hűvös nyalánkság várja a látogatókat a pénteken megnyílt New York-i Fagyimúzeumban.

Az augusztus 31-ig látogatható tárlat első terme egyebek között gyümölcsös gabonapehellyel, mályvacukorral és citromhéjjal megszórt fagylaltkóstolót kínál, a következő állomáson héliummal töltött, ehető léggömbök sorakoznak. A délután 3 óráig ingyenesen, utána 18 dolláros belépődíj ellenében látogatható múzeum legizgalmasabb látványossága egy csaknem ötezer kilogrammnyi színes, műanyag dekorcukorral megtöltött medence, amelybe bárki bátran alámerülhet - olvasható az MTI hírei között.

 

Fotó: Museum of ice cream Facebook

Az ideiglenes múzeum alapítói, Maryellis Bunn, akinek gyermekkori álma volt elmerülni egy színes cukorkákkal teli medencében, és Manish Vora szerint több mint harminc művész készített fagylalttémájú műalkotásokat a kiállítás számára.

A Csokoládékamrában csokiszökőkút és ingyen édesség várja a kakaóbabdarabok között egyensúlyozó látogatókat, akik babzsákfotelekben elmerülve nézhetnek meg egy étvágygerjesztő kisfilmet a csokoládéról. A TinderLand elnevezésű játszótéren fagylaltgombócok inspirálta eszközök sorakoznak és egy mobiltelefon-alkalmazás révén a látogatók azt is megtudhatják, hogy "milyen ízűek lennének" fagylaltként.

A múzeum rezidens fagylaltkészítője, Irwin Adam remekművei mellett a látogatók minden héten a város valamelyik kedvenc fagylaltozójából származó finomságok közül válogathatnak a rendhagyó tárlaton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek