Vietnamban jár a világ legnagyobb lanovkája

  Több világrekordot megdöntő kabinos drótkötélpályán lehet átkelni a vietnami Ha Long-öböl fölött szombat óta.

  Doppelmayr

   A gyártó, az osztrák Doppelmayr cég hétfői közleménye szerint a 2,2 kilométeres észak-vietnami lanovkán közlekednek a világ legnagyobb, két szintjükön együttesen 230 főt szállító, svájci gyártmányú kabinok. A hatalmas kabinoknak köszönhetően egy irányba óránként akár 2000 utast is el lehet juttatni céljához.

  Világrekorder a felvonóhoz épített egyik betonpillér is, amely 188,88 méteres magasságával leköröz minden más hasonló építményt a földkerekségen. A világ legnagyobbjának mondott lanovka Ha Long-városból szállítja a turistákat a Ba Deo-dombra, ahol a megrendelő, a Sun Group élményparkot létesített. Évente hatmillió turista keresi fel a világörökségi listán is szereplő Ha Long-öblöt, ahol csaknem 2000, több száz méteres magasságot is elérő mészkőszikla emelkedik ki a tengerből.

  Doppelmayr
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!