Kipróbáltuk a világ legnagyobb luxushajóját

Bárpultosok helyébe lépő, profi koktélkészítő robotok, nyolc emelet magasban kifeszített drótkötélpálya, világmárkákat felsorakoztató főutca, több mint ezerötszáz nézőt befogadó színházterem, kosárlabdapálya, szörfmedencék és a legmagasabb csúszda, amit valaha hajóra építettek - kipróbáltunk mindent, ami miatt a világ legnagyobb óceánjárója felejthetetlen élményt nyújt a rajta utazóknak!

 

A Travelo az elsők között próbálhatta ki a világ legnagyobb, legújabb luxushajóját, a Harmony of the Seas óceánjárót. Miután a hajó először befutott Barcelona kikötőjébe, két éjszakát töltöttünk a fedélzetén a Földközi-tengeren hajózva.

A Harmony of the Seas madártávlatból. Ez most a világ legnagyobb és legújabb óceánjárója. Nyáron a Földközi-tengeren cirkál majd, ősszel pedig átköltözik a karibi térségbe.Galéria: Harmony of the SeasFotó: Simon Brooke-Webb / royalcaribbeanpresscenter.com

Mégis a méret a lényeg

A Harmony of the Seas hosszabb, mintha az Eiffel-tornyot elfektetve néznénk, súlya pedig a párizsi látványosság súlyának tízszeresét is meghaladja. 362 méteres hosszával és 66 méteres szélességével most egy ideig egész biztosan ez a hajó lesz a világ legnagyobb óceánjárója. Teltházas foglaltságnál több mint hatezer vendéget és közel két és fél ezer fős személyzetet szállít.

Tizennyolc emeletéből tizenhatot foglalnak el a vendégek számára kialakított terek. 2747 vendégkabin és 66 ezer négyzetméternyi közösségi tér, amely minden olyan szolgáltatást biztosít, amit egy szerencsésebb helyzetű, jó adottságokkal és infrastruktúrával rendelkező nagyváros is nyújt a szárazföldön.

A Harmony of the Seas óceánjárón három sétélóutca is helyet kapott, ebből kettő nyitott, egy beltéri. Ez a Central Park nevű rész, ahol Jamie's Italian étterem, bárok és luxusbutikok szegélyezik a sétányt. A parkban pedig több mint tízezer élő növényt ültettek el.Galéria: Harmony of the SeasFotó: Michel Verdure / royalcaribbeanpresscenter.com

Van a fedélzeten színház, mozi, jégrevü, vízi színpad, dzsesszklub, kaszinó, diszkó, húsz étterem és számos bár. Így – hacsak valaki nem kizárólag marginális szubkultúrákért rajong – nehéz esténként unatkozni a tengeren.

Nem döntésképteleneknek való vidék

Jó kérdés, hogy a napimádók vagy a sportos utasok választási dilemmája irigylésre méltóbb-e! Mert aki csak pancsolna, még az is négy medence, tíz jacuzzi és három fedett vízi csúszda közül választhat. Napozni letelepedhet közvetlenül a medencék körül is, de ha csendre vágyna, egy háromemeletes, kizárólag felnőtt vendégeket fogadó, panorámás napozóterasz is várja.

A sportos életmód még összetettebb döntéseket követel: vajon szabad levegőn, a hajó körül futó rekortán pályán jobb róni a köröket, vagy inkább a légkondis edzőteremben egy futópadon? Előbb a falmászást pipáljuk ki, vagy csússzunk át egy drótkötélpályán a tizenötödiken, nyolc emelettel a hajó főutcája felett?

Minigolf-, kosár- vagy jégpályán mutassuk meg, hogy mit tudunk, vagy irány rögtön a szörfszimulátor? És ha utóbbi, akkor a két szörfmedence közül melyiket vegyük célba? Annak, aki nehezen hoz döntéseket, ilyen kínálat mellett jobb előre megtervezni a programot!

A tizenhatodikról a hatodikra pár másodperc alatt

A Harmony of the Seas legdurvább adrenalinlöketét vitathatatlanul az Ultimate Abyss csúszdája biztosítja. Ez nem egy vizes csúszda, hanem egy speciális zsákba kell beleülnie annak, aki le mer csúszni rajta. „Csak a bátraknak!" – áll a beengedő személyzet pólóján a csúszdánál. A kihallatszó sikítások pedig gyorsan el is tántorítják azokat, akikre nem igaz ez a leírás.

A 16. emeletről így indul a csúszda, amivel pár másodperc alatt a 6. emeleten találjuk magunkat. Adrenalinbomba!Galéria: Harmony of the SeasFotó: Michel Verdure / royalcaribbeanpresscenter.com

Aki viszont marad, annak a lecsúszás előtti utolsó bátorságpróbát az üvegpadlózat jelenti: a talpunk alatt látjuk a csúszda két spirálját, alatta pedig a nyílt tengert. Zsákba beszállás, indulás, és pár másodperc múlva már remegő lábakkal szállunk ki kilenc emelettel alacsonyabban. (A csúszda a tizenhatodik emeletről indul és a hatodikra érkezik, de a hajón nincs tizenharmadik emelet.)

Ez már a jövő, a bárpultosok helyett itt robotok dolgoznak

A Bionic Bar, ahol tableten leadott rendelésünk alapján robotok keverik az italunkat, még 2014-ben, a világ első okoshajójaként emlegetett Quantum of the Seas óceánjárón debütált, és a népszerűségével biztosította magának a helyet a Harmony-n is. A klasszikus koktélok mellett 127 koktélkülönlegességet kínálnak a hajón, mellette sörből 40 gyártó, borból pedig 340 borászat termékeit tartják raktáron.

A hajó húsz éttermében egyszerre összesen 4908 főt lehetne leültetni, de az ültetett vagy foglalásos vacsorákat leszámítva mindenki akkor mehet enni, amikor megéhezik. Van reggeltől estig üzemelő svédasztalos óriásétterem, barbecue, japán, mexikói és mediterrán ízekre specializálódott hely, és találunk világszerte ismert láncokat is, mint amilyen a Jamie's Italian olasz étterem, vagy a kávézók közül a Starbucks.

Így fest a vízi színpad az esti show előtt. Van abban valami nagyon különleges, hogy miközben mi a darabot nézzük, a hajó a nyílt tengeren cirkál.Galéria: Harmony of the SeasFotó: Michel Verdure / royalcaribbeanpresscenter.com

Hol találja?

Nyáron a Harmony of the Seas Barcelonából indul hetente földközi-tengeri körutazásokra, majd ősszel áthajózik az Atlanti-óceánon a karibi térségbe, hogy a télből a nyárba vágyó utasait szórakoztassa.

Közvetlen járattal Barcelonába
A Wizz Air a hét minden napján üzemeltet járatot Barcelona-El Prat (BCN) reptérre, ahonnan a hajótársaság a Harmony utasainak buszos transzfert biztosít a kikötőbe. Jegyeket irányonként – adókat és a nem opcionális költségeket beleértve – 10 990 forintos ártól találunk a Wizz Air oldalán.

A Harmony of the Seas óceánjárót a Royal Caribbean hajótársaság és a Tengerjáró Utazási Iroda vendégeként fedeztük fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek