Ingyenes termálfürdőt talál a toszkán sziklák között

A Saturnia-hőforrás sziklákon alácsorgó, gőzölgő vízesése ingyenesen, amolyan szabad termál strandként használható. Ráadásul nincs is tőlünk messze.

A Saturnia-hőforrás Toscana-ban, a Grossetto települést övező hegyek között található, 56 km-re Grosettotól és 14 km-re Manciano településtől. Utazók feljegyzései szerint a különleges hőforrás kalandos és kanyargós hegyi úton közelíthető meg, de mindenki úgy gondolja, megéri az autózást - írja a Termálfürdő.hu.

 

Fotó: Wikmedia / Markus Bernet

A vízesés Cecínából indulva Saturnia település előtt található. Senkit ne tévesszen meg a Terme di Saturnia felirat, ez ugyanis egy színvonalas, de ennek megfelelően elég drága wellness szállodát és a hozzá tartozó strandot jelöli. Aki a szabadon, lépcsős sziklákon alácsorgó termálvízre vágyik, annak a Cascate di Gorello feliratot kell keresnie.

Dolce vita Toszkánában
Toszkána hőforrásairól és termálfürdőiről itt olvashat részletesebben! Azt is feltérképeztük, milyen lehetőségeink vannak, ha autó nélkül indulunk útnak Toszkánában. Inkább a borok érdeklik? Összegyűjtöttük a régió legcsábítóbb boros kisvárosait is.

 A Saturnia-hőforráshoz kapcsolódó Cascate di Gorello vízesése szolgáltatja ugyanis a 37 fokos termálvizet, amelyből másodpercenként 800 liternyi mennyiségben zúdul le a természetes úton keletkezett sziklakádakba és kis medencékbe a hegyek alatt. A rómaiak szerint a forrás úgy keletkezett, hogy Jupiter és apja, Szaturnusz heves vitákba bonyolódtak, az istenek pedig a véleményüket néhány villámcsapással nyomatékosították. Ennek következtében a földön repedés keletkezett, amelyből forró víz tört elő. A fürdőt a rómaiak idejéből már említik az írásos emlékek, később pedig a középkorban is rendszeresen használták.

A forrást elhagyva a víz lelassulva folyik lefelé, érdemes keresni egy helyet, ahol ennek masszírozó hatását is megtapasztalhatjuk. A Saturnia vízében lévő ásványi anyagok és gázok kedvezően hatnak a keringési és légzőszervi rendszerre, bőrhámlasztó és egyben bőrmegújító hatású. De meg is lehet kóstolni, az emésztő rendszerre is pozitív hatással van.

 

 

A kövek a zöldes színük ellenére nem csúszósak, a meder alján a porózus kövecskék állaga inkább a homokos talajra emlékeztet. Az egészségre jótékony hatást gyakorló zuhatag még a legmélyebb pontján is maximum egy méter mély, aztán a víz a lépcsős fürdőt elhagyva folyóként tűnik el a nádasban. Az ingyenes „termál vízesés" (térkép hozzá: itt) mellett nincs kiterjedt kiszolgáló rendszer, de egy kisebb büfét, mosdót és öltözőt azért talál a látogató.

 

Őszi wellness pihenés

A Napfényfürdő Aquapolis Szeged élményfürdőjében a kalandra hívó óriáscsúszdák mellett fantasztikus őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, amely közvetlen összeköttetésben van a négycsillagos Hunguest Hotel Forrás superior szállodával. Kínálatunk: frissítő masszázsok, változatos szauna szeánszok, wellness fürdők, egyedi private-spa csomagok, melyek akár párban is igénybe vehetőek!

További információ itt!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek