Cápatámadás miatt betiltották a fürdést egy egyiptomi strandon

Fürdőzési és vízi sporttilalmat rendeltek el 15 napra az egyiptomi hatóságok egy népszerű vörös-tengeri fürdőhely körzetében, ahol cápa mart meg egy egyiptomi férfit.

Az egyiptomi környezetvédelmi tárca illetékese hétfőn közölte, a cápatámadás valószínű oka az volt, hogy egy időben fürödtek és horgásztak ugyanazon a helyen. Egyiptomban nagyon ritkán jegyeznek fel cápatámadást - írja az MTI.

Az egyiptomi férfit a Kairótól 120 kilométerre délkeletre fekvő Ain-Szuhna népszerű üdülőhelyen támadta meg a tengeri ragadozó, amely megharapta az úszó férfi karját. Egyiptomi illetékesek szerint a férfi az után ugrott a vízbe, hogy a közelben horgászok csalit dobtak be. Az üdülőhely szállodáiban elrendelték, hogy állítsanak őrt a strandokra.

Közben a kaliforniai Orange megye tengerpartján két strandot zártak le, mivel több nagy méretű cápát láttak a tengerben. A kaliforniai strandokat azt követően zárták le, hogy a seriff helikoptere mintegy 130 méterre a partoktól 3,5-4 méter hosszú cápákat észlelt vasárnap, egy héttel az után, hogy úszót támadott meg cápa a mintegy 24 kilométerre délre fekvő strandnál. A nőt a tengeri ragadozó megharapta, valószínűleg túléli a támadást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek