Megnyílt a tíz világrekordot megdöntő hullámvasutak vidámparkja

Megnyílt a tíz világrekordot megdöntő hullámvasutak vidámparkja

A világ nemcsak legmagasabb, de leggyorsabb és leghosszabb pályavonalú zuhanásra tervezett hullámvasútját az amerikai Ohio államban működő Cedar Point vidámparkban kell keresni, amely május elején nyitotta meg kapuit - írja a Daily Mail.

 A vidámparkot Valravn-ról, a dán népmesék természetfeletti hollójáról nevezték el, amely a legenda szerint elfogyasztja a harcmezőn elesettek hulláit, alakváltóként pedig képes egy lovag formáját magára ölteni, ha megette egy gyermek szívét. Na, ilyen előéletű nevű parkban van a világ legkülönlegesebbre tervezett hullámvasútja is, amelynek legmagasabb pontja 68 méteren van - ez nagyjából 22 emeletes panelháznak felel meg -, és több mint egy kilométeres pályavonalat jár be csavarodva, tekeregve az állványzaton.

A valódi különlegessége azonban mégiscsak az, hogy van egy olyan lefelé ereszkedő hosszú szakasza, ahol gyakorlatilag egy derékszögű pályaszakasz után zuhannak le az utasok, szinte a szabadesés élményét átélve a 68 méter magasságból 120 km/órás sebességgel.

Rekordok a Valravn-ban
Legmagasabb hullámvasút: 68 m
Leggyorsabb hullámvasút: 120 km/h
Leghosszabb pályaszakasz: 1040 m
Átfordulások száma: 3
A leghosszabb lejtő: 65 m
A legmagasabb ponton való átfordulás: 50 m
A legtöbb, 61 méternél magasabb hullámvasút egy parkon belül: 5
És egyben a legtöbb hullámvasút is egyetlen vidámparkban: 71
Az acélhullámvasutak összhossza: 15,93 km
Az összes hullámvasút összeadott hossza: 18,35 km
(Forrás: Valravn)

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Kisiklott a hullámvasút egy skót kalandparkban 
Kisiklott egy hullámvasút vasárnap egy skót kalandparkban, és tízméteres zuhanás után egy körhintára esett. A balesetben többen megsérültek.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek