Thaiföld öt hónapra lezár egy szigetcsoportot

Thaiföld öt hónapra lezár egy szigetcsoportot

A thaiföldi nemzeti parkok vezetése úgy döntött, hogy öt hónapra lezárja a búvárparadicsomként ismert Szimilan-szigeteket a turisták elől, hogy megújulhassanak a turizmus által kizsigerelt természeti erőforrásaik – írja az MTI.

Fotó: Razvan Ciuca / Europress / Getty

Az Andamán-tengerben fekvő Szimilan-szigetek 1982 óta tartoznak a nemzeti parkok közé. A szigetek egyike, Tacsaj, amelyen különösen nagy pusztítást végzett a tömegturizmus, meghatározatlan ideig marad zárva, hogy lehetőséget nyújtsanak élővilága regenerálódására. Tacsaj egyszerre legfeljebb hetven turistát viselne el, ezzel szemben naponta majdnem ezren keresték fel.

A döntést a nemzeti parkok hivatalának vezérigazgatója, Thanja Netithammakun jelentette be a hét végén. A látogatási tilalom május 15-étől október 15-éig tart. A hatóságok három hónappal korábban figyelmeztették az utazásszervezőket a látogatási tilalomra, ennek ellenére 14 iroda még mindig árusítja a Tacsaj-szigetet is magába foglaló csomagot a nemzeti parkok vezetősége szerint. Az előírásokat megszegő utazási irodákat pénzbírsággal sújthatják vagy akár a működési engedélyüktől is megfoszthatják. Thanja Netithammakun kérte a turistákat is, hogy ne hagyják félrevezetni magukat megtévesztő ajánlatokkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek