Kikötött a világ legnagyobb óceánjárója

Múlt héten adták át a világ legnagyobb óceánjáró kirándulóhajóját, a Harmony of the Seas-t, amely egy franciaországi hajógyárban épült egy amerikai utazási iroda számára. Ma futott be először Southampton kikötőjébe.

 


362 méter hosszú és 66 méter széles, a 2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes hajót csütörtökön adták át ünnepélyesen a Saint-Nazaire-i STX France hajógyárban a megrendelőnek, a Royal Caribbean Cruises társaságnak. A hajóóriás május 17-én futott be az angliai Southampton kikötőjébe.

2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes
Galéria: Óceánjáró
Fotó: Lefteris Pitarakis / MTI

A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája, amelyen a 16. emeletről lehet lesiklani a 6. emeletre.

A Royal Caribbean Cruises amerikai társaság számára épült kereken egymilliárd euróért
Galéria: Óceánjáró
Fotó: Lefteris Pitarakis / MTI

A Harmony of the Seas a legnagyobb kirándulóhajó, amely valaha is épült a világon. Fedélzetén egyebek közt drótkötélpálya, kosárlabdapálya, minigolf, úszómedencék, szörfszimulátorok, kaszinó, egy 1400 férőhelyes színház és 12 ezer növényfajt felvonultató kert szolgálja a vendégek szórakozását és kényelmét.

120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények
Galéria: Óceánjáró
Fotó: Lefteris Pitarakis / MTI

Az óceánjáró 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért (315 milliárd forint) épült fel 2013 szeptembere óta. Megfelelő időjárás mellett vasárnap hagyja el bölcsőjét, a Saint-Nazaire-i hajógyárat, és első kirándulására május 22-én indul az angliai Southamptonból, ezt követően Barcelonából tesz egyhetes földközi-tengeri körutakat, októbertől pedig a karibi szigetvilágban cirkál. A hajó hosszabb, mint az Eiffel-torony elfektetve, súlya pedig tízszer haladja meg Párizs fő látványosságáét.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Kipróbáltuk a világ legnagyobb luxushajóját - 2016.06.15.
Koktélkészítő robotok, nyolc emelet magasban kifeszített drótkötélpálya, szörfmedencék és a legmagasabb csúszda, amit valaha hajóra építettek – ez a Harmony of the Seas. Mindent kipróbáltunk, ami miatt a világ legnagyobb óceánjárója felejthetetlen élményt nyújt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek